۱. در زمان های قدیم برای نگهداری مواد غذایی و جلوگیری از فاسد شدن آنها از چه روش هایی استفاده میکردند؟
پاسخ : بعضی از مواد غذایی را داخل نمک یا آب نمک قرار میدادند و یا آنها را خشک میکردند. گوشت را در سبد های توری در جاهای سایه آویزان میکردند تا خنک بماند و فاسد نشود.
۲. برخی از راه های نگهداری مواد غذایی را نام ببرید.
پاسخ : نمک زدن، مربا کردن، خشک کردن، ترشی درست کردن، فریز کردن
۳. از کدام روش های نگهداری مواد غذایی هم در کارخانه و هم در خانه ها استفاده میشود؟
پاسخ : نمک زدن، مربا کردن، ترشی درست کردن، فریز کردن، خشک کردن
۴. از کدام روش ها هنوز هم برای نگهداری مواد غذایی در شهر و روستا استفاده میشود؟
پاسخ : ۱ : با استفاده از شِکَر غلیظ مواد را مثل مربا درست میکنند. ۲ : برای نگهداری مواد گوشتی و غذایی آنها را در یخچال نگهداری میکنند. ۳: انجیر و انگور را خشک میکنند.
۵. تفاوت خشک کردن مواد به روش سنتی و صنعتی را بنویسید.
پاسخ : برای خشک کردن مواد در روش سنتی از گرمای خورشید استفاده میشود و رنگ و عطر مواد به صورت طبیعی حفظ میشود. اما در روش صنعتی این کار با دستگاه انجام میشود و به خاطر سرعت بالا در خشک کردن، ویتامین های مواد غذایی از بین میرود و مواد نگهدارنده هم اضافه میشود که برای سلامتی ضرر دارد.
۶. با گذشت زمان روش های خشک کردن مواد غذایی چه تغییراتی پیدا کرده است؟
پاسخ : امروزه یا دستگاه های اتوماتیک مواد غذایی را در دماهای متفاوت و با سرعت بیشتری خشک میکنند.
۷. چرا با گذشت زمان روش های پختن مواد غذایی تغییر پیدا کرده است؟
پاسخ : با افزایش جمعیت و نیاز انسان به مواد غذایی باعث شد که به روش های پخت صنعتی روی بیاورند.
۸. با گذشت زمان یخچال ها چه تغییراتی کرده اند؟
پاسخ : فضاهای درونی آنها تغییر کرده است و از برفک های درون یخچال ها خبری نیست. مصرف برق آنها مرتبا کم و کمتر شده است.
۹. روش های پخت نان از قدیم تا به امروز را مقایسه کنید.
پاسخ : در قدیم نان را در تنورهای خانگی می پختند ولی با گذشت زمان و زیاد شدن جمعیت از دستگاه های اتوماتیک استفاده میشود و نان های فانتزی هم مورد استفاده قرار میگیرد.
۱۰. چرا پنیر را در آب و نمک قرار میدهند؟
پاسخ : چون نمک از فاسد شدن و خرابی پنیر جلوگیری میکند.
۱۱. یکی دیگر از راه های نگهداری مواد غذایی : ..[ گذاشتن آنها در جاهای سرد و یا کنار یخ ].. است.